Answear – Regăsirea tenișilor

pantofi1-768x405

Sunt singurel, bing, bang… printre pantofi, bing bang…

Povestea mea e una cu final cam trist. Mai bine nu plecam din magazinul Answear! Simt uneori că Alexandra a vrut să ne despartă intenționat. Dar, pe de altă parte, o văd alteori cum se străduiește să-mi găsească perechea prin cutii și saci și-mi spun că totuși mai există o speranță.

Să vă duc de la început!

Eram o pereche fericită de teniși pentru damă. Făceam parte din colecția Converse, eram roșii, finuți, din piele și material textil, cu talpa sculptată și spatele călcâiului ușor rigidizat. Stăteam lipiți unul de celălalt, în cutia noastră – cuibușor de nebunii – și în fiecare dimineață ne împleteam șireturile unul altuia, ne șopteam vorbe de amor și ne făceam planuri de viitor. Ne imaginam cum o să ne cumpere o tipă înaltă, suplă, care să nu ne strivească sub greutatea ei și să nu ne tragă de limbă de fiecare dată când nu reușește să se încalțe cu noi. Ne rugam la Sfântul Converse, ocrotitorul încălțămintei sport, să nu aibă probleme cu mirosul de transpirație și să aleagă doar șosete din bumbac. Și chiar eram optimiști, visând la plimbări zilnice prin parcuri și pe faleza Dunării, indiferent de condiții.

Doar aflaserăm de la instructaj că e obligatoriu să facem față tuturor provocărilor: de la mers pe asfalt, la mers prin iarbă, pe pământ și în unele cazuri chiar prin noroi. Trecuserăm și testul apei și, deși ne-a bufnit pe amândoi o răceală cruntă a doua zi, de ne tremurau șireturile de la frisoane, eram încântați de pregătirea pe care o aveam. Iar de confort, nici nu se punea problema: am luat amândoi notă maxmă, diplomă de premiant și coroniță.

Și într-o bună zi, am simțit un ușor cutremur pe raftul nostru și atunci ne-am dat seama: fuseserăm aleși!

full_img_772088

Când a deschis cutia și s-a uitat la noi eram amândoi cu inima-n călcâi de emoții. Dar am privit-o și i-am văzut încântarea din ochi și totul s-a șters cu buretele. Am știut atunci că suntem făcuți pentru picioarele sale. Ne-a luat pe amândoi în mâini și a zâmbit, apoi a probat-o doar pe a mea pereche. Și atunci am avut puține emoții și am privit, din cutie, jos, spre ea, așteptând un semn de aprobare.

Era ok. Nu venea niciun iz care să ne înmoaie șireturile și să ne topească talpa iar piciorul său se potrivea numai bine pe mărimea noastră.

Ne-a luat în cutie și ne-a dus acasă, unde ne-a arătat tuturor membrilor familiei, plus câtorva prietene care veniseră la ea în vizită. O auzeam cum se mândrea cu noi și ne creștea inima-n călcâi de bucurie. Spunea: „Fetelor, vă recomand din tot sufletul magazinul ANSWEAR! Găsești acolo tot ce-ți dorești: îmbrăcăminte, încălțăminte, articole sport; tot, tot, tot! Este primul magazin multibrand din Polonia care oferă o gamă largă de produse, ale celor mai moderne mărci din lume. De la Mango, Vero Moda, Adidas, Nike și New Balance, la Levi’s, Lee, GuessJeans, Valentino și DKNY. Și-n plus, dacă ești anti-talent când vine vorba de modă și cum să-ți asortezi hainele cu tenișii, au pe site o rubrică specială de sfaturi practice, care te pot ajuta. Te ajută chiar să-ți alegi numărul potrivit la încălțăminte, dacă ai avut mereu probleme cu pantofii care te strâng sau în care te simți ca pe schiuri!”

N-am să uit niciodată cum a fost când ne-a purtat prima oară Alexandra. Deși, cred că este ceva normal pentru orice pereche de pantofi sport de damă să țină minte prima dată când a fost purtată.

Ne-a scos din cutie, s-a așezat pe un scăunel mic, în hol și cu mare grijă ne-a încălțat. Ne-a mai admirat câteva secunde în oglindă, apoi a părăsit apartamentul în mare grabă. Am văzut atunci cartierul în care locuia și am fost mulțumiți. Chiar dacă trotuarele și străzile nu erau tocmai cum ne imaginam noi, ne-am bucurat de atenția cu care pășea Alexandra. Ocolea gropile, gunoaiele, bălțile și ocazionalii răhăței de câine vagabond. O singură piatră a lovit și am simțit-o din plin în vârf, dar a avut grijă să mă mângâie, apoi, cu degetul mare și să-mi aline durerea.

Ne-am plimbat atunci și prin parcul de pe faleză. Am văzut zeci de copilași în leagăne și pe tobogane și ne-am încărcat și noi pozitiv din chicotelile lor; am admirat un mic lac cu peștișori portocalii, am văzut chiar și o broască țestoasă care ședea, leneșă, pe o piatră. Dar cel mai mult ne-a plăcut atunci când Alexandra s-a întins în iarbă și ne-a arătat cerul în toată splendoarea lui. Era pe înserat și primele stele deja-și făceau apariția printre nori. A fost atât de romantic încât mi-am luat perechea de șiret și i-am spus că o iubesc.

Au fost multe astfel de clipe… și ne-am simțit grozav împreună, toți trei. Asta până când Alexandra s-a decis să se mute și, în vâltoarea de cutii și saci negri, am fost despărțit de perechea mea.

Iar, de o săptămână, stau singur, într-o sacoșă de Kaufland, în șifonier, printre pantofii sport bărbătești ai iubitului ei. Mi-e dor și n-am poftă de nimic. Am auzit-o aseară cum vorbea la telefon cu mama ei și o implora să mai arunce un ochi prin toată casa, poate, poate mi-o găsi perechea…

Of, oamenii ăștia… așteaptă o viață să-și găsească jumătatea! Eu mi-o găsisem din start și din cauza lor, acum, mi-am pierdut-o… Mi-e dor de culoarea ei, de pielea sa naturală și fină și de șireturile pe care le împleteam în fiecare dimineață.

Sper să o găsească…

Dar ce se întâmplă? Aud cum se deschide dulapul… Alexandra îndreaptă mâna spre sacoșa în care mă aflu. O deschide și dă drumu la ceva peste mine. Au, a naibii cucoană, Alexandra asta! Direct în vârf m-a lovit, unde mă învinețesc imediat…

– Hei, m-am întors… mi-a fost atât de dor de tine!

full_img_772091

Povestea pantofilor sport CONVERSE – TENISI CHUCK TAYLOR ALL STAR a fost scrisă pentru proba 8 a concursului Superblog. 

 P.S : pe lângă faptul că tenișii sunt, pentru mine, cea mai confortabilă încălțăminte, îmi mai merge la suflețel și piesa lui Moga:

sursa foto: answear.ro

2 thoughts on “Answear – Regăsirea tenișilor

Leave a Reply