Doctor în frumusețe – o vizită la cabinet

Cabinetul domnului doctor Lăpuș. O zi mohorâtă dar nu îndeajuns de tare încât sala de așteptare să fie goală. Trei dudui înfofolite în haine de blană, răsfoiesc reviste fără să citească un cuvânt, gândindu-se doar la ce va urma când își vor auzi strigat numărul. Un tip destul de tânăr șade și el pe un scaun, privindu-le pe rând și râzând pe sub mustăți.

Anișoara pășește timid în sala de așteptare și se rezeamă de unul dintre pereți. Se uită pe bonul de ordine: „12”.

– Nu vă supărați, ce număr este înăuntru?

– 11… se auzi un cor de glasuri, ce păreau nefolosite de câteva ore bune. Ce-i drept, liniștea din sala de așteptare nu-ți oferea niciun strop de optimism.

– Ah, ce bine… am ajuns la fix! exclamă, încrezătoare, Anișoara…

– Mmm, noi speram să nu mai veniți, dacă e să fim sincere. Intram și noi mai repede… îi alungă entuziasmul una din dudui.

Dar înainte ca tânăra să-și formuleze vreo replică acidă, ușa se deschise și se auzi: „12! Este aici pacientul cu numărul 12?”

– Da, da, eu!

– Poftiți, vă rog…

Cabinetul domnului doctor Lăpuș părea desprins dintr-un tablou vechi, rusesc. O carpetă cu ciucuri pe jos, un birou din lemn masiv în mijlocul încăperii, un dulap pentru medicamente ce acoperea un perete întreg și un dulap fișet, nițel mai mic, pentru documente, vis-a-vis. Peretele din spatele biroului, însă, era acoperit cu diverse portrete care înfățișau aceeași femeie.

ana-aslan-gama

– Văd că v-a hipnotizat Anișoara mea!

– Cine?

– Ana, Ana Aslan. Doamna doctor Ana Aslan.

– E frumoasă, e foarte frumoasă! Soția dumneavoastră?

– Nu, aș fi vrut eu… e doar muza mea. Doamna doctor Ana Aslan este minunăția de om care a descoperit secretul tinereții fără de bătrânețe.

Gerovital H3

– Exact! Motivul pentru care dumneavoastră sunteți aici, nu-i așa, doamna… domnișoara…

– Anișoara. Domnișoara Anișoara.

– Incredibil, același nume! Vă rog, domnișoară, spuneți-mi care este problema. Ce v-a făcut să vă doriți o programare la acest cabinet?

– Nu am o problemă gravă, dar știți… aș dori să fiu prevăzătoare. Văd în jurul meu atâtea femei care ajung la o vârstă înaintată și încep să se plângă de riduri, de piele uscată, de căderea părului și-și blesteamă zilele că n-au acționat din timp. Nu vreau să ajung ca ele…

– Înțeleg, înțeleg…

– Și am auzit că sunteți cel mai bun doctor în frumusețe, așa că am venit la dumneavoastră pentru a mă asigura că-mi voi păstra frumusețea chipului cât mai mult timp posibil.

– Prevenirea este mama înțelepciunii!

Domnul doctor se ridică de la birou și se apropie de tânără. Își aranjă mai bine ochelarii pe nas și îi analiză trăsăturile feței.

gerovital-derma3

– Am ceva perfect pentru dumneavoastră, dragă domnișoară! Constat că aveți tenul uscat, așa că o să vă prezint câteva produse din gama Gerovital H3 DERMA+ Prof. Dr. Ana Aslan. Știți, doamna doctor a pornit în această călătorie spre elixirul tinereții nu doar pentru persoanele trecute de o vârstă, care vor să se vindece de bătrânețe și să revină la tenul curat și catifelat; ci și pentru cei tineri ca tine, care vor să-și mențină vitalitatea. Din 1967, de când a fost concepută prima cremă Gerovital H3 în laboratoarele Farmec și până acum, multe chipuri s-au înveselit și luminat, multe zâmbete au fost readuse la viață. Marlene Dietrich, Claudia Cardinale, Jacqueline Kennedy, Charile Chaplin, Salvador Dali, toți au apelat la specialiștii Gerovital ; toți au vrut să descopere secretul frumuseții.

– Pare a fi fost o femeie minunată, din vorbele dumneavoastră!

– Era, este și mereu va fi muza mea, femeia care m-a inspirat și mi-a dat posibilitatea de a contribui la acest proiect minunat; o femeie cu Farmec și inteligență, de o modestie și un altruism ieșite din comun.

– Spuneți că ați contribuit la acest proiect?

380-bun-crema-activ-hidra– Da, chiar acum vă voi arăta o cremă activ hidratantă, la conceperea căreia am participat și eu. Chiar pot spune că a fost în mare parte ideea mea să combin Aquaxylul, care împiedică deshidratarea și stimulează sinteza de proteine, cu Urea, care accelerează viteza de epitelizare a leziunilor epidermei, cu Ceramidyl-Omega 3-6-9, care… aaa, mă scuzați! Sunt termeni de specialitate. V-am băgat în ceață?

– Nu, nu! Vă rog, continuați… rar întâlnesc doctori care să-și dea interesul și să dea atât de multe detalii despre tratamentul recomandat. De cele mai multe ori, trebuie să ajung eu acasă și să caut pe internet.

– Mulțumesc! Important e că această cremă este benefică, întrucât hidratează pielea imediat ce este aplicată iar efectul este de lungă durată. Este un produs hipoalergenic, adică există un risc minim de a declanșa o reacție alergică și este un produs fără parabeni, adică fără conservanți.

– Ok, o voi încerca! Dar ați spus că aveți mai multe produse pe care vreți să mi le arătați. Toate sunt din aceeași gamă de la Farmec?

– Bineînțeles și toate poartă semnătura dragei mele Ana Aslan. Uitați, ar mai fi apa micelară, un activator antirid și un fluid de curățare și demachiere, pentru față și ochi. Toate acestea, plus crema de care v-am vorbit anterior, intră în schema de întreținere pe care eu v-o recomand.

– Apa micelară… la ce folosește?

– Povestea apei micelare este preferata mea. Mă bucur că m-ați întrebat! Chiar dacă nu a fost proiectul meu, ci a altor specialiști Gerovital, am fost la fel de entuziasmat la aflarea sa.

– Cum așa?

Apa micelară Gerovital H3 Derma este concepută la un pH apropiat de cel pe care îl au lacrimile.

– Lacrimile? Serios?

– Da… știți cum se zice? Că lacrima e arma femeilor, precum minciuna e arma hoților? Ei bine, am vrut să ștergem din memoria colectivă această latură negativă a lacrimii și să o scoatem la lumină pe cea pozitivă. Apa micelară, apa lacrimilor de bucurie, de întinerire, de veșnicie.

– Ce frumos vorbiți! Ar trebui să scrieți o carte…

– Domnule doctor, e o pacientă afară care a început să vocifereze… vrea să fie primită mai repede. Susține că așteaptă de o veșnicie! îi întrerupse asistenta.

– Dacă vrea ca frumusețea ei să dureze o veșnicie, ar trebui să fie dispusă să aștepte o veșnicie… râse domnul doctor, pe sub mustăți.

– Domnule doctor, dacă-mi permiteți, nici măcar nu e așa frumoasă…

– Ai uitat pentru cine lucrezi, draga mea! Eu sunt doctor în frumusețe, după cum m-a numit această domnișoară. Dacă nu e, o vom ajuta să devină!

– Domnule doctor, vă mulțumesc din suflet pentru recomandări! Abia aștept să le testez. Mă bucur că am luat decizia de a veni la cabinetul dumneavoastră… spuse Anișoara, îndreptându-se spre ieșire.

– Cu drag! Mă bucur că te-am putut ajuta. Îmi amintești mult de doamna doctor. Ea este cauza pentru care am intrat în domeniu iar oamenii ca tine sunt cauza pentru care continui să exist în acest domeniu. Oameni care nu vor să rămână tineri și frumoși doar pe dinafară, ci și pe dinăuntru.

– Mulțumesc… dar ce vă face să spuneți asta? Abia dacă v-am spus două vorbe despre mine…

– Mai știi atunci când m-am apropiat de tine și ți-am analizat chipul?

– Da, mi-ați spus că am tenul uscat și mi-ați recomandat crema…

– Atunci ți-am analizat un pic și sufletul. Ți-am văzut sclipirea în ochi și mi-am dat seama că tratamentul va funcționa. Căci, știi tu, niciun tratament nu funcționează dacă pacientul nu-și dorește asta cu adevărat! 

– Oh, îmi doresc. Chiar îmi doresc!

– Rămâi tânără, draga mea Anișoara. Mă scuzi că mi-am permis să te tutuiesc, dar …

– Nu e nicio problemă. La revedere, domnule doctor!

– La revedere!

sigla-farmec_rgb

Acest text a fost scris pentru proba 3, a concursului Superblog 2016, sponsorizată de Farmec.

sursa foto: farmec.ro

6 thoughts on “Doctor în frumusețe – o vizită la cabinet

 1. Pingback: SuperBlog | Proba 3. Doctori în frumusețe

 2. Bianca Alexandra

  Felicitari pentru articol, Alexandra! 🙂 Ai scris super fain, dar mi-ar fi placut sa fii tu doctorul si sa iti folosesti la maximum latura creativa. Oricum, nu ma intelege gresit, articolul e foarte bun si tocmai de aceea te felicit inca o data si iti urez mult succes la urmatoarele probe! 🙂

  Reply
  1. Alexandra Cristea Post author

   Mulțumesc mult, Bianca! Așa-i când nu ești atent, îți mai scapă detalii. Eram convinsă că am scris ok din toate punctele de vedere, apoi am citit textul tău de pe grup și mi s-a încrețit păru’, am mai citit o dată enunțul probei și parcă s-a aprins un bec deasupra capului meu.
   Asta e, data viitoare casc ochii mai bine. 😀

   Reply
  1. Alexandra Cristea Post author

   Mulțumesc, Raluca! Anișoarei i-a purtat noroc, poate mi-o purta și mie. 😀

   Succes și ție!

   Reply

Leave a Reply