PartySnap – Petrecere cu chef pentru zilele fără chef

11933472_393135947552415_378143735377927909_n

În sfârșit se implementase „ziua fără chef”! O dată pe an, aveai dreptul să suni la birou și să-ți iei liber, pe motiv că n-ai niciun chef de muncă. După multă luptă de convingere, șeful cedase presiunii angajaților și le acordase acest drept. Singura condiție era să nu-și ia liber mai mult de trei persoane în aceeași zi.

La sosirea înștiințării, toți angajații firmei au sărit de pe scaune și au chiuit mai ceva ca la o nuntă. S-au îmbrățișat oameni care nu se suportau, s-au bătut palme și s-au împărțit zâmbete toată ziulica. Și după ce s-a epuizat tot entuziasmul, unul din ei a venit cu ideea:

– Băi, șeful a făcut asta pentru noi. Haideți să-i mulțumim cumva!

– Îi cumpărăm o sticlă de whiskey! a țipat unul.

– Nu cred că duce lipsă. Mai bine îi luăm un ceas de mână șmecher! se băgă altul în vorbă.

– Eu propun să dăm o petrecere de toată frumusețea! se auzi o voce mai pițigăiată, din spate.

Se puseră toți de acord și în mai puțin de un ceas organizarea fu gata: cine se ocupă de lista invitaților, care va fi locul evenimentului, cine se ocupă de cheta pentru costurile petrecerii, cine se ocupă de muzică și cine vorbește cu un fotograf profesionist, ca să fie imortalizat momentul.

Petrecerea avea să se numească „Nu am chef azi”, titlu inspirat din melodia celor de la Vama Veche iar textul de pe invitație urma să sune cam așa:

„Hai cu noi să cinstim cea mai tare zi din an: ziua în care poți să-i arăți degetul mijlociu telefonului, atunci când sună alarma la ora 6!

Locul: un cort în mijlocul câmpului;

Data: o zi fără sfânt în calendar, în care nu există nici un alt motiv de sărbă(u)toare;

Dresscode: Închide ochii, deschide dulapul și scoate 3 obiecte vestimentare! 

P.S: Vino cu chef sau fără…”

stock-vector-funny-party-people-128410409

Cu o zi înainte de marele eveniment, toată lumea plutea în firmă. Ultimele detalii erau puse la punct de secretara șefului, în timp ce toți ceilalți numărau minutele rămase.

Dar când totul părea a merge ca pe roate, telefoanele tuturor au început să sune. Mesaj de la secretară: „Întâlnire urgentă în sala mare. Nu vă aranjați cravatele și nu vă puneți sacourile! Șeful nu vine!”

Toți s-au repezit pe ușă, lăsând mailuri neterminate și întrerupând convorbiri telefonice importante.

– E groasă, băieți! Nu avem fotograf. A sunat domnul pe care îl angajasem și a spus că nu mai poate ajunge. Ceva legat de o rotulă, un patinoar și nu mai știu ce… Cum facem? Nu putem să o dăm în selfie…

– Ei nu! chicoti blonda firmei.

– Hai, fii serioasă! Nu glumesc, avem nevoie de un fotograf profesionist.

– Nu glumesc! Am putea să facem un fel de selfie în grup. E haios! Am văzut eu asta la ultimul eveniment caritabil la care am fost. Te așezai în fața unui ecran cu touchscreen și te maimuțăreai cum te tăia căpșorul. Apoi modificai poza cum voiai tu și puteai să o trimiți pe Facebook sau să o imprimi pe loc. 

party-snap-110

Deși, inițial se uitaseră cu o sprânceană ridicată la blondă, după ce secretara a făcut câteva investigații și a dat câteva telefoane la organizatorii evenimentului cu pricina, ideea a început să prindă contur.

– Da, băieți, am aflat despre ce e vorba. Se numește PartySnap și este o activitate profesionistă de fotodivertisment, la care pot participa până la 40 de persoane simultan. Oamenii vin la petrecere, instalează un display mare cu touchscreen, conectat la aparat de fotografiat și la imprimantă și te lasă apoi să-ți faci de cap. Tu îți iei grupul cu care vrei să faci poza și te plasezi în fața ecranului, care funcționează ca o oglindă, astfel încât vezi în timp real cum o să iasă fotografia.

12049738_411348152397861_315117912717700456_n

Când ești mulțumit de fotografie, te apropii de ecran și începi să te joci cu ea. Poți să-i adaugi tot soiul de obiecte virtuale, care să înveselească și mai tare ansamblul. De asemenea, poți opta pentru folosirea „fundalului verde”, care îți permite să te plasezi într-un anumit peisaj. Dacă vrei o poză în care să pară că-l arunci pe Costel în Marele Canion, se poate rezolva! Și-i adaugi, apoi, din butoane și o umbrelă în mână, să semene cu Mary Poppins.

– Ha ha, ce să zic… se ofuscă dragul de Costel. M-ai găsit pe mine mai mic și mai tolomac. Mai bine îți fac eu vânt de pe Titanic. Ce părere ai? Și-ți pun și o rățușcă de baie în mână, să te ajute să plutești.

– Eu aș vrea o poză cu Brad Pitt! se trezi, din nou, blonda. Vreau să se vadă cum o alungă pe Angelina cu o mână și cu cealaltă mă trage pe mine în brațele lui.

– Eih, asta-i complicată! Cred că trebuie să-i cerem acordul lui Pitt.

– Angelina nu cred că ar avea ceva împotrivă. Oricum am auzit că divorțează…

– Hei, hei, să nu divagăm de la subiect! Ce ziceți? Apelăm la PartySnap pentru un strop de fotodivertisment? Să votăm!

1-aparat-partysnap-768x401

Votul a fost unanim în favoarea PartySnap pentru petrecerea „Nu am chef azi”, fapt pentru care, succesul acesteia a fost inevitabil. Toți invitații s-au înghesuit pe tot parcursul serii în fața marelui ecran producător de zâmbete. Deși DJ-ul se cam ofticase că nu mai stătea aproape nimeni pe ring, să danseze pe Meneaito și Gașca mea, atmosfera a fost cu adevărat incendiară.

Chiar șeful a insistat să facă câte o fotografie cu fiecare angajat, în ipostaze care mai de care mai ilare: de la spart sticle imaginare de șampanie unul în capul celuilalt, la scos iepuri virtuali din buzunare, la călcat în picioare ceasuri deșteptătoare. Iar la finalul serii, când tot vinul a fost scurs din carafe și pahare, au urmat pozele de grup. S-au reprodus scene din Star Wars, Game of Thrones și American Pie, s-au făcut poze cu sărituri în aer și cu piramide umane.

Evenimentul a fost de un real succes iar toți invitații au plecat cu câte un teanc de amintiri imprimate, în buzunare și poșete. Singura cu un dram de nemulțumire a fost blonda firmei, care voia musai o poză sărutând un Brad Pitt virtual dar cei de la PartySnap i-au promis că vor încerca să-l contacteze pe viitor, pentru un astfel de acord.

Poate, cine știe, peste ani, vor găsi și o metodă de a realiza montaje video la fel de inventive. Să vedeți atunci cum se transformă în evenimentul secolului orice petrecere corporate!

Cum ar fi să fii filmat ca și cum te-ai afla în savană, în mijlocul unei familii de lei, în timp ce mângâi regele animalelor pe coamă? Mi-nu-nat!

12118676_408568489342494_8543300899686933549_n

Acest text a fost scris pentru proba 13 a concursului Superblog.

sursa foto: facebook.com/partysnap.fotodivertisment/

2 thoughts on “PartySnap – Petrecere cu chef pentru zilele fără chef

Leave a Reply